Magneettinostopäät

Kilpailukyvystään huolehtivissa keskisen Euroopan terästukkuyrityksissä ja muiden terästä käsittelevien yritysten nostolaitteistossa on nähty vahva siirtymä magneettinostopäihin. Perinteisiä koukkuja, ketjuja, haarukoita nostoliinoja, nostorakseja, tarraimia ja muita mekaanisia nostoapuvälineitä käytetään aina vain harvemmin.

Perustelut ovat selkeitä, sillä magneettinostopäitä käytettäessä:

  • työ nopeutuu, koska magneettinostopäät saavat otteen ”heti”, se ei tarvitse varmistusketjuja eikä tarkkaa ajamista
  • materiaali pysyy jämäkästi paikoillaan, koska se ei pääse luistamaan
  • materiaalin pintavauriot jäävät vähäisemmiksi, koska nostoväline ei liu’u pitkin nostettavan materiaalin pintaa eikä nostokohtaan ei jää välyksiä
  • yhtä hyvin suunniteltua magneettinostopäätä voi käyttää monenlaisten teräsmateriaalien nostoissa; pitkittäin tankoja ja putkia, poikittain levyjä
  • magneettinostopäähän on integroitavissa nostetun materiaalin demagnetointitoiminto

Scheffer Krantechnik kuuluu magneettinosturien huippuosaajiin. Yhtenä harvoista yhtiö valmistaa myös tarvitsemansa magneetit itse, mikä varmistaa niiden täydellisen sopivuuden kuhunkin nosturiin ja sen hankkineen asiakkaan tarpeisiin.

Schefferin magneetit ovat tehokkaita. Siitä huolimatta niiden jälkimagnetointi on erittäin hyvin hallittua. Se tarkoittaa ettei niihin tartu lastuja tai muuta metalliroskaa, jotka voivat aiheuttaa materiaalin pintavaurioita tai heikentää nosturin tehoa sekä nostojen varmuutta.

 Etkö luota magneettinostopäähän? Ota hybridi!

Scheffer Krantechnikin yksi suosituimmista tuotteista on STARLIFTER, erityisesti levymateriaalien nostoihin kehitetty monipuolinen nostopää. Magneettinostopäiden ja erikseen ohjattavien nostohaarukoiden joustavuus tekee siitä täysin ylivertaisen. STARLIFTERin kapasiteetti riittää 2 x 6 metrin levyille aina 10 000 kiloon saakka.