Vauhtia vuoteen Espanjasta

Niki Tuuli ”koulutti” Espanjan ajoleirillä Prodmacin Mika Koivuniemen Suzukia sekä tämän isäntää. Tuulen opeilla lähti Suzukin isännän kierrosajoista useita sekunteja Cartagenan radalla.

Vauhtia vuoteen Espanjasta

Prodmac Oy:n toimitusjohtaja Mika Koivuniemen rakas harrastus on ratamoottoripyöräily, jossa hän on kilpaillut superbiken SM-sarjan kärjessä. Prodmac myös tukee vahvasti ratamoottoripyöräilijöitä, joista yksi kansainvälisesti näkyvimpiä on Niki Tuuli. Kaksikko kävi hakemassa vauhtia Espanjasta.

– Tälläkin kertaa meinasi käydä niin kuin yrittäjille usein käy, kun heittää vapaalle niin joku pöpö pääsee jylläämään, aloittaa Mika Koivuniemi.
– Pari päivää ennen lähtöä alkoi keuhkoissa tuntua aika pahalta. Sain lääkäriltä antibioottikuurin ja vedin hirmuiset määrät sinkkiä ja kaikkia mahdollisia vitamiineja!

Espanjassa pari ensimmäistä ajopäivää meni puolikuntoisena, mutta lääkityksen purtua Koivuniemi pääsi nauttimaan yli 20 asteen lämpötilasta ja mielekkäästä ajamisesta. Cartagenan radan harjoituspäiviin osallistui Niki tuulen lisäksi useita huippukuskeja ja pari huipputiimiä.

– Hankin tuon Suzukin viime vuonna, ja olen ajanut sillä aika paljon. Niki kokeili pyörää ja ajoi sillä 5-6 kierrosta. Ja veti heti samoja kierrosaikoja mihin itse pystyin neljän treenipäivän ja Nikin neuvojen jälkeen, naureskelee Koivuniemi.
– Mutta kahtena viimeisenä päivänä työasiat unohtuivat ihan täysin! Se on yrittäjälle todellista lomaa.

 

Suomesta sananmukaisesti sorvin äärestä moottoripyörien rata-ajon MM-sarjoihin ponnistanut Niki Tuuli tavattavissa Konepaja-Messuilla Prodmac Oy:n osastolla. Niki on koneistaja, joka on työskennellyt mm. Imatran Koneessa.

Niki tulee Tampereelle

Niki Tuulen kausi 2019 alkoi uudessa sähkömoottoripyörien MotoE-luokan World Cup -sarjassa erittäin vahvasti ensimmäisen osakilpailun voitolla. Suomalaisessa Ajo Motorsport -tiimissä ajaneen Tuulen kausi päättyi kuitenkin loukkaantumiseen jo kolmannessa sarjan osakilpailussa.

Reisiluun murtuma tuettiin luun sisäisellä tangolla, ja tankoa tukeva ylempi ruuvi poistettiin tätä kirjoittaessa 20. helmikuuta. Espanjan leiri osoitti Tuulen vauhdin olevan hyvin kohdallaan.

– Cartagenan reissua voi sanoa melkein elintärkeäksi! Koko talven on ollut vähän epävarma olo siitä kestääkö jalka ja pystyykö ajamaan. Nyt sain paljon kilometrejä alle ennen kauden tärkeitä testejä ja tiedän että pystyn ajamaan. Tämä toi mielenrauhaa, kiittelee Tuuli.

Osana yhteistyötä Niki Tuuli tulee Konepajamessuille Prodmac Oy:n osastolle. Imatralainen tunnetaan kotiseutunsa metalliyrityksissä, nuorella miehellä on koneistajan koulutus.

– Tulee olemaan mielenkiintoiset messut, en ole ikinä bisnespuolen messuilla ollut. Olen tehnyt Imatran Koneella CNC-jyrsintää ja koneistuksia, ja tiedän mitä siellä tehdään Behringerin sahalla. Aion kyllä opetella perustiedot Prodmacin tuotteista, lupaa Tuuli.

Siitä huolimatta Tuuli keskittyy Prodmacin osastolla superbike-luokan Suzukin esittelyyn. Tuotantokoneista, kemikaaleista ja sahanteristä kertovat yrityksen vastuuhenkilöiden lisäksi myös päämiehien edustajat.

 

Alumiinin katkaisussa Behringer Eiselen tehokas VA-L 560 NC 2 on lyömässä läpi Suomenkin markkinoille. Korkeaan tehoon ja tarkkuuteen yltävä saha.

Neljä ässää tukena

– Meille tulee messuosastolle todella kovan luokan kavereita Behringerilta, Oemetalta, MEPiltä ja Upmoviomilta, sanoo Koivuniemi.

– He pystyvät ratkomaan kaikkein visaisimmatkin sahoihin tai leikkuukemikaaleihin liittyvät kysymykset. Lisäksi meidän oma osaaminen terissä ja koneissa on todella kovalla tasolla.

Saksalainen Oemeta on tuotantokemikaaleissa maansa suurin toimija, jonka osaamiseen luottavat likimain kaikki merkittävät metalliteollisuuden toimijat. Heidän lisäkseen Oemeta palvelee monia muitakin toimialoja.

Tämä tarkoittaa todella laajaa osaamista, ja Oemeta pystyy räätälöimään esimerkiksi jäähdytys- ja leikkuunesteet erittäin tarkasti. Niiden kehityksessä ovat nousseet merkittävään rooliin työhyvinvointi sekä ympäristöystävällisyys. Se tarkoittaa esimerkiksi perinteisten, mutta elimistöä ärsyttävien aineiden korvaamista modernimmilla. Niiden käyttö nostaa tuottavuutta oireiluista johtuvien poissaolojen vähetessä. Lisäksi yrityksen imago kohenee, markkinointivaltti sekin.

Tampereelle tulevat sekä Behringerin että MEPin edustajat.

– Me tuomme osastolle meidän myydyimmät automaattisahamallit, ne voisi nimetä vaikka  konepajojen ja metallirakentajien luottokoneiksi. Ei ole kovin liioiteltua sanoa että meiltä lähtee sellainen asiakkaalle joka toinen viikko ja näiden lisäksi sama määrä pienempiä koneita. Meillähän on oma huolto, varaosavarasto ja kulutustavaravarasto sekä nopeat osatoimitukset päämiehiltä, mikä pienentää asiakkaan riksiä, kartoittaa Koivuniemi.

Yhdeksi osaston ässäksi Koivuniemi nostaa vielä alumiinien katkaisuun optimoidun Behringer-Eisele VA-L560NC2-pyörösajan, tiettävästi ainakin Länsimaiden markkinoiden tehokkaimman alumiinikatkaisukoneen. Asiakkaat ovat löytäneet koneen ja myynti vetää hyvin.

– Ja tietenkin osastolle tulee Upmoviomin älykkään varastojärjestelmän demolaite sekä Rösleriltä tehokas turbiini. Upmoviomia käytetään jo Suomessa, joten siitä on käytännön kokemuksia. Röslerin kohdalla on vielä komeammin, Meyerin telakalla Turussa on yksi maailman suurimpia metallin esikäsittelylinjoja. Yhtiö pystyy ratkomaan kaikki haasteet, sanoo Mika Koivuniemi.

INFO
Prodmac Oy

Osasto A221