Behringerin Steeldays-tapahtumassa vahva suomalaisedustus

Behringer Steeldays 2023
Behringer Steeldays 2023 järjestettiin Saksassa Behringerin tehtaalla toukokuussa. Kuva: Behringer

Prodmac vieraili toukokuussa Behringerin tehtaalla Saksassa järjestetyssä Steeldays-tapahtumassa, johon kokoontui satoja Behringerin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden edustajia ympäri Eurooppaa. Prodmacin mukana matkasi myös joukko suomalaisia asiakkaita.

Steeldays-tapahtuma on Behringerin perinteinen avointen ovien tapahtuma, johon Behringerin sidosryhmät ympäri Eurooppaa kokoontuvat oppimaan uutta ja verkostoitumaan.

Kolmen päivän aikana Behringerin tehtaalla vieraili jopa 800 henkilöä. Prodmacin mukana Saksaan matkasi myös toistakymmentä suomalaisten asiakkaiden edustajaa.

– Tämä on myös meille tärkeä tapa tarjota asiakkaillemme lisäarvoa. Paikan päällä Behringerin tehtaalla saa täsmällisiä oppeja sekä pääsee verkostoitumaan alan muiden toimijoiden kanssa, kertoo Prodmacin toimitusjohtaja Mika Koivuniemi.

Behringer Steeldays 2023
Behringerin tehtaan tiloissa järjestettiin koulutusmuotoisia luentoja sekä kone- ja työstöesittelyjä. Kuva: Behringer

Ensimmäinen Steeldays-tapahtuma kuuteen vuoteen

Edellisestä Steeldays-tapahtumasta ehti jo vierähtää pitkä tovi, sillä viimeksi Behringerin tehtaalla avoimet ovet järjestettiin 2017.

– Normaalisti Steeldays on kahden vuoden välein, mutta 2019 juhlittiin Behringerin satavuotissyntymäpäivää ja sen jälkeen tuli pitkä tauko pandemian vuoksi, Koivuniemi täsmentää.

Koko Behringerin tehdas oli valjastettu tapahtuman käyttöön: tiloissa järjestettiin koulutusmuotoisia luentoja sekä kone- ja työstöesittelyjä. Behringerin tehtaalla on myös oma valimo, jonka toimintaan vierailijat pääsivät tutustumaan.

– Tämä on Saksassa hyvin perinteinen tapa järjestää teollisuusyrityksen tapahtuma: kutsutaan paikalle asiakkaat sekä muut sidosryhmät ja esitellään koneiden toimintoja livedemonstraatioilla. Iltaohjelmaan kuului vapaata verkostoitumista hyvän ruuan, juoman ja musiikin äärellä, Koivuniemi taustoittaa.

Erityisesti tekoäly ja sitä hyödyntävä uusi ohjausjärjestelmä puhututtivat

Tekoalyn hyödyntäminen on yleistynyt kaikilla teollisuuden aloilla. Automaatiojärjestelmien kasvanut kysyntä näkyi myös Steeldays-ohjelmassa, joka sisälsi luentoja ja työstönäytöksiä Behringerin automatisoiduista järjestelmäratkaisuista.

Koivuniemen mukaan tämän vuoden tapahtuman parhaimpia anteja olivat laaja kattaus kone-esittelyitä sekä ennen kaikkea uuden tekoälyä hyödyntävän BehrCtrl10-ohjauspäätteen monipuolinen ja tarkka esittely.

– Erityisesti tähän uuteen ohjauspäätteeseen tutustumisessa oli tärkeää, että tapahtumassa esiteltiin hyvin konkreettisesti käytännön tasolla sen toimintaa. Nyt pystymme välittämään tätä osaamista myös asiakkaillemme. Tällaiset automaatioratkaisut eivät enää ole vain tulevaisuuden innovaatioita, vaan ne ovat täällä ja nyt, joten ne pitää pystyä jouhevasti ottamaan käyttöön.

Toki myös verkostoituminen alan muiden toimijoiden kanssa oli Koivuniemen mukaan tärkeää.

– Alan muiden toimijoiden kanssa keskusteleminen on aina antoisaa, sillä se auttaa myös asemoimaan omaa paikkaamme toimialalla sekä päivittämään omaa käsitystämme siitä, mitä alalla yleisesti tapahtuu. Yhteistyön vahvistamisen kannalta on myös tärkeää päästä aika ajoin tapaamaan nykyisiä sekä mahdollisia tuleviakin yhteistyökumppaneita kasvotusten.

Myös Prodmacin asiakkaat olivat tyytyväisiä Saksan reissuun.

– Oli hienoa päästä verkostoitumaan sekä nähdä, missä ja miten sahat valmistetaan. Sekä Prodmac että Behringer ovat erittäin luotettavia ja tärkeitä yhteistyökumppaneita meille, joten oli mahtavaa päästä mukaan, toteaa Jani Tuominen BE Groupilta.

Behringer Steeldays 2023
Vapaamuotoinen iltaohjelma tarjosi myös tilaisuuksi verkostoitumiselle. Kuva: Behringer