Prodmac on mukana EMO Hannover -tapahtumassa 18.–23.9.

Prodmac on mukana maailman johtavassa tuotantoteknologian messutapahtumassa EMO Hannoverissa, joka järjestetään 18.–23. syyskuuta Saksan Hannoverissa.

Prodmacin toimitusjohtaja Mika Koivuniemi odottaa mielenkiinnolla alan syksyn kohokohtaa, joka tarjoaa Prodmacille monin tavoin oleellisia kohtaamisia.

– Hannoverin messuilla on myös paljon suomalaisia vieraita, joista osa lähtee mukaan meidän kanssamme samaa matkaa. Olemme omien päämiestemme messuosastoilla vastaanottamassa suomalaisia asiakkaita ja esittelemässä maahantuomiamme koneita ja lisäosia.

Toki Prodmacin tiimi pitää samalla myös silmät auki mahdollisille uusille yhteistyömahdollisuuksille.

– Messut tarjoavat tärkeän mahdollisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa, etsiä uusia toimittajia ja kartoittaa tulevaisuuden myyntimahdollisuuksia. Samalla päivitämme tietysti omaa osaamistamme, Koivuniemi kertoo.

Kuva: Deutsche Messe

Ohjelmassa näkyy alan nopea kehitystahti

Hannoverin messujen teemana on tällä kertaa innovatiivinen valmistus. Se kuvastaa sitä, miten koko tuotantoalan tämänhetkinen nopea kehitys asettaa toimijoille paineen uudistaa omaa toimintaansa, laajentaa portfoliotaan, virtaviivaistaa prosessejaan ja suunnata uusille markkinoille samalla, kun niiden on pystyttävä vastaamaan kestävän kehityksen, työnmurroksen ja viestinnän uusien muotojen vaateisiin.

Messuosastojen lisäksi tärkeä osa EMO Hannover -tapahtumaa on lavaohjelma, jossa on paneeleita, luentoja ja webinaareja alan ajankohtaisista aiheista. Ohjelman sisällöissä nousevat esiin esimerkiksi digitalisaatio, kestävä kehitys ja tekoäly. Tapahtuman ohjelmaan voit tutustua tarkemmin täältä.

– Itse odotan kuulevani ja oppivani lisää ainakin digitalisaatiosta, Industry 4.0 -automaatioratkaisuista, dataohjautuvista toiminnoista, prosessioppimisesta sekä päämiestemme uusista koneinnovaatioista, sanoo Koivuniemi.

EMO Hannover on tuotantoalan tärkein tapahtuma

EMO Hannover järjestettiin edellisen kerran ennen koronaa vuonna 2019. Tuolloin paikalla oli yli 2 200 näytteilleasettajaa lähes 50 eri maasta. Tapahtumassa vieraili noin 120 000 messukävijää.

– EMO Hannover on yksi meidän alamme tärkeimmistä kohtaamispaikoista. Sinne kokoontuu saman katon alle lähes kaikki alan toimijat Euroopasta ja myös muualta maailmasta, Koivuniemi valottaa messujen merkitystä.