Puhtaammat koneet ja terveellisempi työpaikka

Paljon teräksiä katkaisevien ja leikkaavien yritysten kilpailukykyä voi kohentaa koneinvestointien ohella myös katkaisu- tai leikkuuprosessien tehostamisella. Sitä voidaan tehdä yksinkertaisimmin ottamalla käyttöön moderneja, tehokkaita teriä sekä leikkuukemikaaleja.

Leikkuukemikaalien kehityksessä on otettu viime vuosina yhä paremmin huomioon myös ympäristöseikat sekä terveysvaikutukset. Monille vanhastaan tehokkaille mutta elimistölle haitallisiksi tiedetyille kemikaaleille on kehitetty vaarattomampia vaihtoehtoja.

Prodmac Oy on määrätietoisesti kehittänyt tuotevalikoimaansa teemalla ”katkaisun huippuketju”. Behringerin ja sittemmin MEP-sahojen rinnalle tulivat Wikus-terät ja pitkän haarukoinnin jälkeen Oemeta leikkuukemikaalien toimittajaksi.

Saksalainen ja Saksassa markkinajohtajaksi kasvanut kemikaaliyritys on erikoistunut vaativassa tuotannossa käytettävien voiteluaineiden ja kemikaalien kehitykseen. Sen referenssilistalta löytyvät merkittävimmät saksalaiset automerkit, lentokonevalmistajia sekä lukuisa määrä suuria terästukkureita.

Tähän asemaan Oemeta on noussut panostamalla lujasti tuotteidensa räätälöintiin täsmällisesti asiakkaiden tarpeiden mukaiseksi. Jo viime vuonna Prodmac ja Oemeta aloittivat ensimmäiset asiakaskohtaiset leikkuunesteiden räätälöintiprojektit Suomessa.

Sellaisesta esimerkiksi voi nostaa Oemetan valmiuden toimittaa eri veden kovuuksille optimoituja tuotteita, jolloin leikkuuneste-emulsiot saadaan parhaalla mahdollisella tavalla toimiviksi eri puolilla maata. Asiakkaalta ei tarvita suurta panostusta, vesinäytteiden toimitus Oemetalle riittää lähtökohdaksi.

Joku saattaa epäillä moista melkein turhaksi hifistelyksi, mutta tehokasta tuotantoa tavoitteleva toimija osaa laskea hyödyt joita voi saada puhtaampina pysyvistä katkaisunesteiden syöttöpiireistä sekä parantuneesta terien kestosta.

 

Lisätietoja: Prodmac Oy, myyntijohtaja Jukka Pulliainen puh. 0400 406 180 tai kotisivuilta