Oemeta leikkuu- ja lastuamisnesteet

Oemeta on kehittänyt ja valmistanut yli sadan vuoden ajan korkealaatuisia voiteluaineita metalli- lasi- ja keramiikkateollisuuden käyttöön. 1916 Hampurin vieressä Uetersenissa perustettu, yhä yksityinen yhtiö tunnetaan ”The Coolant Companyna”.

Vesiohenteisiin jäähdytysnesteisiin erikoistunut yhtiö pystyy tarjoamaan yksilöllisiä, räätälöityjä erikoisratkaisuja kaikkialla maailmassa toimiville tuotantolaitoksille. ProdMac Oy:n myymistä Oemetan tuotteista suurimman osuuden haukkaavat erittäin tehokkaasti jäähdyttävät ja erinomaisesti voitelevat leikkuunesteet.

Yksi esimerkki on HYCUT-tuoteperhe, jossa estereistä tehtyä, monikäyttöistä perusleikkuunestettä voidaan lisäaineistaa työstön ja materiaalin mukaisesti. Koska perusaine säilyy samana, sitä ei tarvitse pestä pois eri tuotantovaiheiden välillä. Tämä lisää merkittävästi tuotannon tehokkuutta, mikä laskee tuotantokustannuksia kokonaisuutena.

Oemetan erittäin määrätietoinen tuotekehitys on nostanut yhtiön alan edelläkävijöihin. Viime vuosien panostuksen tuloksista täytyy nostaa tärkeimmäksi Gas-to-Liquid-prosessoidut, täysin puhtaat leikkuu- ja voiteluaineiden peruspolymeerit.

Gas-to-Liquid-menetelmässä lyhytketjuisen metaanin (bio- tai maakaasu) hiilivedyt ensin pilkotaan ja sitten yhdistetään pidemmiksi, parafiiniöljytyyppisiksi hiilivetyketjuiksi. GTL-prosessissa tuotetaan vain puhtaita hiilivetyjä, koska lähtöaineissa ei ole mitään ylimääräisiä hiukkasia. GTL-peruspolymeeriin ei jää mitään ylimääräistä, toisin kuin kasvi- tai maaöljypohjaisiin perusraaka-aineisiin.

Hiilivetyketjujen pituutta säätelemällä voidaan luoda täysin optimaalinen perusöljy mihin tahansa käyttöön. Leikkuu- ja jäähdytysnesteet optimoidaan käyttökohteen mukaisesti tarkasti määritellyllä lisäaineistuksella.