Upmoviom
varastointijärjestelmät

Konepajassa kehitetty tehokas, turvallinen ja tilaa säästävä kasettivarastointijärjestelmä

Upmoviom syntyi espanjalaisen konepajanyrityksen Sinasen ”spin-offina”. Yrityksessä tuskastuttiin alalla niin tyypilliseen hankalaan pitkien terästankojen ja teräsprofiilien käsittelyyn ja alettiin pohtia yksinkertaista, helppokäyttöistä ja työturvallisuutta kohentavaa pitkien terästen varastointijärjestelmää.

Muutama vuosi kokeiluja kehitystä synnytti kasettivaraston, jossa teräsmateriaali säilytetään rullaavien kannattimien päällä. Materiaaliin tartutaan sen päästä ja tanko tai nippu yksinkertaisesti rullataan paikoilleen, mikä säästää valtavasti, jopa 50% tilaa verrattuna sivuilta operoitaviin varastohyllyköihin. Jos varastointihyllyköiden väliin tarvitaan trukin mentävät
käytävät, Upviom-kasettivarasto voidaan toteuttaa jopa 2/3 pienemmälle pinta-alalle.

Sinase sai merkittävää säästöä myös selvästä työturvallisuuden ja -mukavuuden kohenemisesta. Nostelun väheneminen murto-osaan säästi työntekijöitä selkävaivoilta, turvallinen kasettivarasto puolestaan minimoi materiaalin putoamisen mahdollisuuden ja siitä aiheutuvat työtapaturmat.

Kasettivarastointijärjestelmän käytännön toiminnassa nähneet Sinasen asiakkaat alkoivat tilata samaa järjestelmää omiin tiloihinsa. Sinase patentoi kasettivarastointijärjestelmän ja tilauskannan kasvaessa yhtiö perusti erillisen liiketoimintayksikön, Upmoviomin.

Upmoviom on käytännössä tehokas ja huoltovapaa, tilaa säästävä sekä turvallisuutta parantava varastointiratkaisu. Onhan siinä jo merkittäviä kilpailuetuja, summaa Upmoviomin Suomen maahantuojan ProdMacin toimitusjohtaja Mika Koivuniemi.