Vexven uusi riippuratasinko korvaa vanhan koneen parantaen työn tehokkuutta ja työtilan turvallisuutta entisestään

Vuoden lopussa pitkä hankintaprojekti saatiin päätökseen, kun Vexven vanha riippuratasinko päivitettiin ProdMacin maahantuomaan ja asentamaan Röslerin uuteen malliin.

Vientiyritys Vexve on kaukoenergian venttiiliratkaisuiden globaali edelläkävijä, joka valmistaa ja toimittaa korkealaatuisia venttiili- ja säädintuotteita sekä hydraulisen ohjauksen ratkaisuja. Koneinvestointi ProdMacin kautta oli pitkän yhteistyökumppanuuden luonteva seuraava askel.

”Meillä on kaksi isokokoisempaa vannesahaa ja nyt kaksi sinkoa, jotka ProdMac on meille toimittanut. Koneen hankinnassa luotimme aikaisempiin referensseihin sekä saksalaiseen laatuun”, kertoo Vexven liiketoimintayksikön johtaja Juho Rentola.

Vexven venttiili- ja säädintuotteet on kehitetty kaukoenergiaverkkojen, voimalaitosten sekä kaikenkokoisten rakennusten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien tarpeisiin. Koska tuotteita käytetään kriittisessä rakenteissa ja vaativissa sovelluksissa, Vexve peräänkuuluttaa laatua kaikessa tekemisessä aina kumppanivalinnoista valmiisiinn venttiilituotteisiin.
Röslerin riippuratasingon avulla teräsputket puhdistetaan ennen niiden työstämistä.

”Venttiilien raaka-aineena käytetään pääsääntöisesti teräsputkea, joka katkaistaan ensimmäisessä työvaiheessa oikean mittaiseksi. Tämän jälkeen katkaistuista putkista raepuhelletaan, eli singotaan kaikki jäyste ja hilse pois, jotta kappaleet ovat puhtaita ennen seuraavaa työvaihetta”, Rentola taustoittaa.

Uusi, tehokkaampi sinko pitää myös tuotantotilojen sisäilman puhtaana

Kompaktista tilasta huolimatta uusi jatkuvatoiminen riippuratasinko mahtui vanhan koneen paikalle, vaikka kone on edeltäjäänsä paljon tehokkaampi. ProdMacin huoltoteknikot huolehtivat laitteen asennuksesta, joka sujui suunnitellusti ja ongelmitta.

”Kone saapui myös hieman sovittua aikataulua edellä, mikä oli positiivinen yllätys”, Rentola muistelee.

Vanha sinko oli jo elinkaarensa ehtoopuolella. Röslerin uudempi, pidemmälle automatisoitu malli vapauttaa koneenkäyttäjän koneen ääreltä välillä muihin tehtäviin.

Röslerin riippuratasingon katsastus Saksassa ennen asiakkaan toimipisteelle toimitusta ja asennusta.

”Koneessa on enemmän automaatiota ja neljä tuotetta koko ajan kierrossa. Vanhalla koneella pystyi käsittelemään vähemmän tuotteita kerrallaan ja se vaati käyttäjältänsä enemmän käsityötä”, kertoo ProdMacin huoltopäällikkö Erno Meriläinen.

Myös sinkoustulos on parempi. Lisäksi kone pitää työtilat siistinä ja ennen kaikkea turvallisena.

”Pidämme erityisen tärkeänä, että uusi kone on turvallinen käyttää. Tiivis sinko ei päästä pölyä ympäristöön, joten työympäristökin on tekijöille miellyttävämpi”, Rentola lisää.

Pitkä yhteistyö saanee jatkoa myös tulevaisuudessa

Kone on tällä hetkellä tuotannossa ja lunastanut lupauksensa niin tehokkuuden kuin turvallisuudenkin saroilla. Onnistunut hankinta- ja asennusprojekti siivittää Vexven ja ProdMacin yhteistyölle jatkoa, kun huollon tarpeita ilmenee tai uusia koneinvestointeja suunnitellaan.

”Meillä on takana pitkä ja toimiva yhteistyö, joten kumppanuutemme jatkuu hyvin todennäköisesti myös jatkossa”, Rentola suunnittelee.