Behringerin uusi tekoälyä hyödyntävä ohjauspääte tehostaa koneiden ohjausta

BehrCtrl10-ohjauspääte mullistaa koneiden ohjelmoinnin. Hiljattain markkinoille tullut tekoälyä hyödyntävä innovaatio on tärkeä askel eteenpäin nopeasti kehittyvällä tuotantoalalla.

Prodmacin väki pääsi kokeilemaan uutta BehrCtrl10-ohjauspäätettä toukokuussa Behringerin Steeldays-tapahtumassa Saksassa. Suomeen palattiin innostunein ja odottavin tunnelmin.

– Odotan innolla, että näemme ohjauspäätteen käytössä asiakkaillamme Suomessa. Tekoälyn hyödyntäminen on alan tulevaisuutta, ja ennemmin tai myöhemmin jokainen asiakkaamme tulee varmasti sitä hyödyntämään. Kehitystahti on nopea, joten alan uusista innovaatioista kannattaa vähintäänkin olla kartalla, toteaa Prodmacin toimitusjohtaja Mika Koivuniemi.

Aiempaa monipuolisemmat mahdollisuudet

Uusi ohjauspääte mahdollistaa paljon aiempaa monipuolisemman koneen ohjelmoinnin.

BehrCtrl10-ohjauspäätteen käyttö on erittäin helppoa, sillä ohjaus opastaa käyttäjäänsä.

– BehrCtrl10-ohjauspäätteessä on erittäin kattava materiaali- ja teräkirjasto, jonka mukaan kone optimoi syöttöparametrit materiaali- ja teräkohtaisesti. Tätä kutsutaan nimellä auto-feed-control, ja sillä mahdollistetaan entistäkin paremmat terän kestot ja tuottavuus, Koivuniemi valottaa.

Koneen ohjelmointi tekoälyä hyödyntävällä ohjauspäätteellä on lisäksi käyttäjälle erittäin helppoa ja mukavaa.

– Ohjaus opastaa käyttäjää ohjelmoinnin aikana, joten käyttäjän työstä tulee entistä helpompaa. Käyttö on helppoa siitäkin huolimatta, että ominaisuuksia on paljon edeltäviä versioita enemmän.

Tekoälyn hyödyntäminen nostaa tuottavuutta

Lisäksi uusi ohjaus on suunniteltu toimimaan Industry 4.0 -ympäristössä. Industry 4.0 mahdollistaa eri laitteiden ja järjestelmien keskinäisen kommunikaation, ja sen avulla pystytään esimerkiksi ohjaamaan tuotannon ohjausta.

– Koneiden ohjelmointi on tullut uuden ohjauksen myötä paljon monipuolisemmaksi, ja se tukee Industry 4.0 -teknologiaa. Tämä mahdollistaa koneiden entistä paremman etäohjauksen sekä diagnosoinnin etänä.

Tekoälyavusteisen ohjauspäätteen konkreettiset hyödyt liiketoiminnalle on Koivuniemen mukaan erittäin helppo summata.

– Se mahdollistaa selkeitä säästöjä teränkulutukseen ja nostaa tuottavuutta. Nyt on oiva tilaisuus astua edelläkävijöiden kelkkaan ja olla muutoksen aallonharjalla poimimassa ensimmäisten joukossa tekoälyn hyödyntämisen hedelmää.

Prodmacin kaikki tällä hetkellä toimituksen alla olevat koneet tulevat olemaan varustettuja uudella ohjauksella. Näistä ensimmäiset tulevat Suomeen marraskuun aikana.