Terävalinnalla saavutettavat edut

teravalinnan edut

  • Perusterä on hyvä valinta profiilien ja erilaisten putkien katkaisuun. Mutta mm. alumiinin, karkaistujen terästen sekä vaikeasti lastuavien materiaalien sahauksessa perusterä voi osoittautua niin hitaaksi että katkaisun kustannus nousee tai tuotanto viivästyy. Silloin voit joutua tilaamaan aihioiden sahauksen alihankkijalta, mikä viivästyttää tuotantoa. Sen voi välttää hankkimalla omaan sahaan laaja-alaisesti eri materiaaleille sopivan terän.
  • Joskus kiire yllättää ja katkaisukapasiteetti ei vaan meinaa riittää. Terästen katkaisuissa tuottavuutta voi lisätä vaihtamalla sahaan kovametalliterän, jolla voi käyttää suurempaa teränopeutta ja sahan syöttöä.
  • Vanhemman sahakaluston suorituskykyä voi kohentaa hankkimalla sahaa päivityspaketin. Niitä on tarjolla erityisesti saksalaisiin laatumerkkeihin. Päivityspaketin asentamisen jälkeen sahassa voi käyttää tehokkaampia kovametalliteriä. Behringer-sahojen päivityspaketteja voit kysyä Prodmacilta.
  • Sopivan terätyypin ja hammastuksen valitsemalla ja oikeilla sahausparametreilla voi varmistaa erinomaisen tasaisen, lähes jäysteettömän katkaisupinnan. Tällä voi säästää seuraavissa työvaiheissa, mikä nopeuttaa tuotantoa sekä tuo säästöä kokonaiskustannuksissa.
  • Valitsemalla laadukkaan, tehdashitsatun terän voi käytännössä välttää terän katkeamisen hitsaussaumasta tai muista vaurioista aiheutuvat tuotantokatkokset.
  • Terän suhteettoman nopean loppuun kulumisen voi välttää valitsemalla sahauksen kannalta optimaalisen terän hammastuksen ja terätyypin.
  • Laadukkaiden terien tylsyminen tapahtuu tasaisesti, jolloin modernit sahat pystyvät optimoimaan häiriöttömän katkaisun koko terän käyttöiän ajaksi. Myös terävaihto voidaan ajoittaa optimaalisesti tuotantosykliin sopivaksi.