Liikkuva hionta

Iskuvapaa hiomaraemenetelmä

Liikkuvat hiomakoneet ovat täydellisiä kalliille ja herkille osille, jotka eivät saa koskettaa toisiaan hiomaprosessin aikana.

Pyörivä karuselli kahdellatoista varrella ja kiinnittimillä ”vetää” kappaleen hiomakivien seassa. Sekä karusellin että varsien pyöriminen takaa tasaisen pinnanlaadun. Liikkuva hionta käsittelee metallikappaleita jopa 40 kertaa paremmin kuin täryhiontaprosessi.

Kompaktit liikkuvat hiontakoneet

Liikkuvan hionnan konetarjontaa kasvattavat myös kolme konetyyppiä, jotka on tarkoitettu pienempiin tiloihin:

  • R 4/700 SF neljällä varrella ja 700 mm käsittelyastian halkaisijalla: hellävaraiseen pinnanhiontaan herkille työkappaleille, jotka eivät saa koskettaa toisiaan hionnassa. R 6/1000 SF kuudella varrella ja 1000 mm käsittelyastian halkaisijalla sekä R 4/1300 SF neljällä varrella ja käsittelyastian halkaisijalla 1,300 mm.
  • Liikkuvan hionnan koneet on varustettu taajuusmuuttajilla, jotka ohjaavat portaattomasti säädeltävissä olevan karusellinopeuden sekä varsien nopeuden. Koneen pääkäyttö on suunniteltu ylös ja alas liikutusta varten. Kaikki kompaktit liikkuvat hiomakoneet ovat nimensä mukaisesti erittäin tilaasäästäviä ratkaisuja.