Uusi MEP SHARK 332 RC KONNECT herätti mielenkiintoa Konepaja-messuilla – Kustannustehokas ja entistä turvallisempi automaattisaha monipuolistaa kulmiin sahaavien koneiden valikoimaa

Italialaissahavalmistaja MEP:n uusi, automatisoitu vannesahamalli SHARK 332 RC KONNECT oli mahdollista nähdä ja kokea ProdMacin Konepaja-messuosastolla ensimmäistä kertaa. Kulmiin sahaavan vannesahan kapasiteetti on 300 millimetriä, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon ja tuotannon tehostajan eritysesti pienemmille konepajoille ja teräsrakentajille. 

ProdMacin metallintyöstökonevalikoimassa vuodesta 2018 alkaen ollut MEP on lanseerannut uuden kulmiin sahaavan automaattivannesahan. Malli on MEP:n valikoimassa ensimmäinen laatuaan, ja se haastaa kilpailukykyisemmillä kustannuksillaan muun muassa Behringerin vastaavat mallit, joiden sahauskapaisteettikin on massiivisempi.  

ProdMacin Petri Ravanne on seurannut MEP:n sahojen teknologista kehitystä jo pidemmällä aikajänteellä. Hän uskoo uuden mallin houkuttelevan eritoten sellaisia konepajoja ja teräsrakentajia, joiden tuotantovolyymi on suuria terästukkureita maltillisempi – teräsrakenteita kun on kaikkialla aina huonekaluista elektroniikkaan. 

“Kulmiin sahaavia, pienemmän kapasiteetin näin pitkälle automatisoituja koneita ei ole markkinoilla monellakaan valmistajalla, joten MEP varmasti herättää kiinnostusta – myös koneen hinnan puolesta”, Ravanne aprikoi.

Taas asteen turvallisempi ja käyttäjäystävällisempi 

Eurooppalaista metallintyöstökoneteknologiaa voidaan pitää maailman työturvallisimpana. Koneiden on täytettävä tietyt turvallisuusstandardit ja -säännökset, mutta MEP:n koneissa on monia sellaisiakin ominaisuuksia, joita alan turvallisuussäädöksissä ei vielä edellytetä.  

MEP:n edustaja Andrea Cedrani demonstroi Konepaja-messuilla SHARK 332 RC KONNECT –sahan toimintaa, ja kertoi sen toimintamekanismista.  

“Kaikki sahaustoiminta tapahtuu koteloidussa rakenteessa ovien takana. Jos ovia yrittää avata, sahan toiminta pysähtyy. Lisäksi kone poistaa työstetyt kappaleet ja ylijäämäpalat automaattisesti, joten koneenkäyttäjän tehtäväksi jää ainoastaan työn ohjelmointi rakenteen ulkopuolelle sijoitetusta ohjauspäätteestä”, hän kertoo.

Uuden konemallin valteiksi Cedrani nosti turvallisuusseikkojen lisäksi korkean automaatioasteen sekä käyttäjäystävällisyyden. Kone myös kerää myös jatkuvasti käyttödataa ja laskee aktiivista, käytettyä työaikaa, joten se osaa ennakoida omat kunnossapito- ja huoltotarpeensa.

“Tämä vähentää merkittävästi työseisauksia ja siten yritys voi työskennellä tehokkaimmalla mahdollisella tavalla”, Cedrani alleviivaa.  

Kolmipäiväisillä messuilla myös Petri Ravanne vaihtoi ajatuksia MEP:n uudesta sahamallista tapahtumakävijöiden kanssa.

“Eritoten sahan ohjaus, sen helppokäyttöisyys ja selkeä käyttöliittymä herättivät huomiota ja puhututtivat väkeä osastolla” hän summaa.