Teräslevyjen magneettinostopäät

Teräslevyjen nostamisessa magneettien avulla nostotyö nopeutuu todella merkittävästi verrattuna erilaisten nostoapuvälineiden käyttöön. Nostoon riittää magneettinostopäiden ajaminen teräslevyn tai sidotun levynipun päälle, nostopään lasku sopivaan kohtaan ja magneetin kytkeminen. Myös leikattujen levykappaleiden nostaminen levytyökoneen työpöydältä käy todella nopeasti ja varmasti – magneetti kiinnittyy heti, alipaineistumista ei tarvitse odottaa.

Joku saattaa kyseenalaistaa magneetin käyttöä teräslevyjen nostossa, koska pelkää levyjen taipumisen noston aikana aiheuttavan magneetista irtoamisen. Tätä Scheffer Krantechnik ehkäisee käyttämällä levymateriaalin magneettinostopäissään tarvittaessa joustavaa magneettien kiinnitystä. Schefferin kehittämä mekaaninen heilahduksenvaimennus hillitsee tehokkaasti nostettavan materiaalin heiluntaa, mikä lisää levymateriaalin noston turvallisuutta.

Jos nostettavan levymateriaalin koko vaihtelee merkittävästi, nosturin vaunut voidaan tehdä erikseen liikuteltaviksi ja magneettinostopäät teleskooppisesti leveydeltään säädettäviksi.

Scheffer toimittaa sekä levy- että tankomateriaalin käsittelyyn soveltuvia magneettinostopäitä. Silloin nosturia voi käyttää nostopäätä vaihtamatta monipuolista kaikessa tuotannossa tai varastoinnissa. Se tarkoittaa äärimmäistä kustannustehokkuutta.

Lisätietoja